Valószínű, hogy az izzólámpák kifejlesztését és üzemeltetését övezte akkora érdeklődés…

mint napjainkban a LED fényforrásokét. Kétségkívül, nagy szenzáció volt akkortájt a villamos világítás, – újszerűsége miatt. Manapság nem maga a világítás a szenzáció, hanem a technológia adta lehetőségekre és korlátokra kíváncsi a LED felhasználó.LED VILÁGYTÁS

A marketingje jelentős

Mivel a LED új világítási lehetőségeket, megoldásokat kínál. Ám az is tény, hogy  nem vált ki minden fényforrást, és nem lehet minden világítási feladatot szakszerűen ezzel fényforrással megoldani. Valójában a LED a jövő egyik fényforrása, amely napjainkban egyre szélesebb körben nyer alkalmazást. Ennek megfelelően, nagy az elvárás energiatakarékossági szempontból is, a gazdaság szereplői és a lakosság részéről egyaránt. A minőségi.

 LED világításnak komoly követelményei vannak a vizuális komfortérzet szempontjából.

….fényének meg kell felelnie a látási feltételeknek és a szabvány előírásainak is jó, ha eleget tesz. Miért veszélyes a felelőtlen felhasználás? Talán azért, mert amire oda fejlődik , hogy valójában kielégít minden minőségi követelményt, addig az időközben szerzett rossz tapasztalatok miatt félő, hogy nem lesz vevő rá a piac.

Márpedig a  technológia iszonyú ütemben fejlődik: 6-12 havonta megjelenik egy újabb  generáció, egyre magasabb fényhasznosítást érnek el, és a kibocsátott fény minősége is egyre jobb. Ilyen ütemű fejlődés mellet, a ma felszerelt  világítás rövidesen már elavultnak számít!

forrás: www.prolux.hu